וירוס הקורונה חשף בארגונים רבים את המחלה האמיתית. ממחלה פיזית מתאוששים בעזרת תרופות וחיסונים, ממחלה ארגונית נדרש חיסון אחר.
זמן הקורונה (corona time) הוא הזמן שבו נדרשו המנהלים והעובדים בארגון להתייצב מול השינוי במציאות ובסביבה החיצונית ולערוך התאמות.
פעמים רבות נדרשה "התייצבות מתחת לאלונקה" שמשמעותה מוכנות לשינוי בתנאים, בשכר, בשעות העבודה ובמרכיבי התפקיד.
האתגר לעסוק מחד בהישרדות אישית ולדאוג באופן טבעי לעצמך כעובד התנגש פעמים רבות באתגר ההישרדות הארגוני.
ניהול הקונפליקט בין המשך התמיכה בארגון ,בצוות ,בלקוח אל מול הדאגה לעצמו היה מבחן חשוב לתרבות הארגונית שקיימת בארגון ולערכיו.

התפקיד המנהיגותי
אחד המבחנים המשמעותיים ביותר להנהלת הארגון היה כיצד לרתום את העובדים לשינויים הנדרשים תוך שמירה על לכידות ועל הצמדות לערכים המצופים.
בתוך התהליך ניתן היה להבחין כיצד התרבות הארגונית חיסנה מחד בחלק מהארגונים ואפשרה התמודדות צוותית ואישית ומאידך ארגונים בהם נוצרה קריסה מכיוון שהתרבות הארגונית שבנו לא הייתה חזקה מספיק או מתאימה לסביבה.
אז מה נדרש בסגר השני?
המטרה לבנות תרבות ארגונית מנצחת שתהווה חיסון למצבי קיצון ותאפשר לארגון להתפתח גם במצבי המשבר ולצמוח.
- חזון ברור לעתיד – לאן אנו רוצים להגיע בחלוף המשבר, מה המסר שלנו לעולם ולסביבה שלנו, מה מבדל אותנו ,במה אנחנו מצטיינים, אילו התנהגויות מצוינות בעינינו ואיך היינו רוצים להתנהל בתוך עצמנו ומול הלקוחות.
- דוגמא אישית – איזה סוג של דוגמא אישית הינו רוצים לתת? איך היא תבוא לידי ביטוי
- דאגה לפרט – נדאג להוקיר כל עובד וכל בעל עניין – ספק, לקוח, נמנע את ההרגשה שהם שקופים ונדע לבטא את משמעותם בעינינו.
- כינוס ללא התכנסות – איזה סוג של כינוסים עלינו לעשות, מה יהיה המשותף שלנו, לתת ביטוי ליכולתו של כל משתתף בארגון ובצוות.
- צבירת הצלחות – נדע לציין הצלחות, לצבור ניצחונות קטנים, לאפשר גאווה אישית וצוותית
- חשיבה חיובית –לזהות מנופים חיוביים, לאמץ חשיבה חיובית שרואה את העתיד, שמאפשרת יזמות ורעיונות חדשים.
- אמונה – לשדר את האמונה שבזכותה נצבור אמון כלפינו.
דווקא עכשיו על מנהלים בארגון לחזק את התרבות הארגונית ולקדם את הערכים שבהם אנו מאמינים כך שבעת השגרה הם יהוו מצפן ובעת המשבר הם יהוו את מרכז חוסננו ויתרונותינו.
עוד מאמרים בנושא:

הכשרת הדור הבא: מנטורינג ופיתוח מנהלים צעירים
בעולם העסקי הדינמי של היום, הכשרת הדור הבא של המנהלים היא לא רק אתגר אסטרטגי אלא גם השקעה קריטית בעתיד הארגון. מנהיגות צעירה ומקצועית יכולה להוביל לצמיחה, לחדשנות וליכולת התמודדות עם שינויים. במאמר זה נבחן את תפקיד המנכ"ל בפיתוח מנהיגי העתיד ואת הדרכים לבניית תוכניות

שיטות מוכחות לניהול זמן יעיל ברמות הגבוהות ביותר
מבוא ניהול זמן הוא אחד האתגרים המרכזיים שעומדים בפני מנהלים בכירים, יזמים ובעלי תפקידים בכירים בארגונים. כאשר עומס העבודה גבוה והדרישות מרובות, הזמן הופך למשאב היקר ביותר. מיומנות בניהול זמן אינה רק דרך להגדיל פרודוקטיביות, אלא גם כלי חיוני להפחתת לחץ, שיפור קבלת החלטות ושמירה

איך להפוך משבר תדמיתי להזדמנות עסקית?
מבוא במהלך חיי העסק, כל חברה – קטנה כגדולה – עלולה להתמודד עם משבר תדמיתי. בין אם מדובר בתלונה של לקוח שהופצה ברשתות החברתיות, סקירה שלילית בתקשורת, שערורייה פנימית או תקלה טכנית שהשפיעה על חוויית הלקוחות – משבר כזה עלול לפגוע במוניטין החברה, לגרום לאובדן

שיווק מבוסס דאטה – איך לנתח ולנצל נתונים לקבלת החלטות שיווקיות?
מבוא עולם השיווק עבר בשנים האחרונות מהפכה דרמטית עם כניסת הטכנולוגיות הדיגיטליות והשימוש ההולך וגובר בנתונים (דאטה) לצורך קבלת החלטות. כיום, כל ארגון שמבצע שיווק דיגיטלי מייצר כמויות עצומות של מידע – החל מנתוני גלישה באתר, דרך התנהגות צרכנים ברשתות החברתיות ועד נתוני מכירות והמרות.

פיתוח מיומנויות משא ומתן: כיצד מנכ"לים משיגים עסקאות טובות יותר
מבוא משא ומתן הוא אחת המיומנויות החשובות ביותר עבור מנכ"לים ומנהלים בכירים. יכולת ניהול משא ומתן בצורה אפקטיבית יכולה להוביל לחוזים משתלמים יותר, ליחסי עבודה מוצלחים ולמינוף הארגון בשווקים תחרותיים. בעולם העסקי של היום, שבו יחסי ספק-לקוח, הסכמים פיננסיים ושיתופי פעולה הם חלק מהותי מהפעילות,

השפעת מודלים גמישים של עבודה על פרודוקטיביות הארגון
הגדרה והקדמה מודלים גמישים של עבודה מתייחסים לשיטות העסקה ושגרות עבודה שאינן מתבססות על נוכחות קבועה במקום העבודה או שעות עבודה קשיחות. מגמה זו צברה תאוצה בעשור האחרון, ובמיוחד לאחר מגפת הקורונה, שהדגימה את האפשרות לשמור על פרודוקטיביות גבוהה גם מחוץ למסגרת העבודה המסורתית. מודלים